ECODESIGN

Lumea se poate schimba dacă fiecare contribuie cu foarte puțin.

Contribuind din pasiune insa si folosind materiale naturale, materiale eco stim sigur ca sprijinim natura, mediul inconjurator, viata noastra. In aceasta ecuatie, daca ne amintim de principiul grecesc din secolul de aur, din antichitate : „Omul in centrul universului este masura tuturor lucrurilor „ sau de zicatoarea noastra din strabuni „Omul sfinteste locul” atunci realizam de fapt ca Omul este resursa de baza, cel mai important element când vine vorba de produse handmade si nu numai. Omul este cel care creează cu suflet, cu imaginație și cu talent moștenit din generații.

Eco Fashion Brand alege si creaza nu doar materiale, produse prietenoase cu mediul ci isi propune sa colaboreaze si astfel sa sprijine pe artizani si pe familiile lor. Pe langa angajati, noi si publicul nostru beneficiem de produse lucrate manual, perpetuand mestesuguri si aducand in actualitate valoarea nestemata ce iese din mainile acestor mesteri populari sau simpli oameni inspirati si iscusiti.

Intr-o lume in care plasticul a acaparat industria textila, produsele vestimentare din fibre naturale sau eco, de o calitate incontestabil superioara celor din fibre sintetice, reprezinta solutia pentru o viata sanatoasa, constienta si armonizata cu vibratia Pamantului.

In primul nostru articol  avem placerea a va prezenta „ciocii”, sau cipicii, botoseii din lana colorata sau din bumbac, realizati in Apuseni de bunica Elisabeta. Folosind un „ac” vechi de 100 de ani realizat manual de tatal dansei, botoseii caldurosi, visul oricarui om in vremuri friguroase, au ajuns apreciati si purtati si in Franta, Bruxelles, Londra sau  Verona. Pot reprezenta si un cadou inedit si sanatos ce are o garantie pe viata. Cei experimentati in marketingul actual ofera o garantie de 100% dar iata ca inca nu s-au gandit si nici nu este posibil pentru ei, profitabil sa faca o astfel de promisiune. Comercial versus mestesug, arta populara, traditie, lucru bine facut si bine vandut sub eticheta „hand made”.

Fara sa-si propuna, bunica Elisabeta, ca si alti oameni talentati, realizeaza modele unicat sau serie mica (la cerere) incarcate de unicitatea obiectului lucrat manual prin traditii stravechi, creand un proiect de ecodesign. Ciocii indeplinesc toate conditiile: sunt realizati din materiale naturale sau eco, deci sustin sanatatea, sunt durabili, reparabili si refolosibili.

In era internetului poti sustine o economie „cu fata umana”. Fericirea poate sta si in lucruri „mici”.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart